Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi.  Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas i vardagen över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. I S:t Pauli finns många möjligheter att mötas. Välkommen in i gemenskapen.

Onsdagsfrukost

Onsdagsfrukost kl.09:00-10:00. Välkommen på Morgonmässa kl.08:30 i S:t Pauli kyrka, därefter går vi till församlingshuset och avnjuter en gemensam frukost under samtal tillsammans.
Information
Ring expeditionen 040-27 91 00

 

Kreativ verkstad

Varje måndag kl.18:00-20:30 med start 14/1.
Upptäck, utforska och utveckla din kreativitet. Tillgång till material och handledning finns, eller ta med egna projekt.
Enkel förtäring till självkostnadspris kl.18:00-18:30.
Alla är VÄLKOMNA!

Information
Kontakta Cilene Nyman, o40-27 91 07 / [email protected]

 

Möten med soppa

Varannan torsdag, ojämn vecka kl. 13:00-15:00 med start 31/1.
Vi börjar med middagsbön i S:t Pauli församlingshus, därefter äter vi soppa tillsammans. Pris 20 kr.

Information
Kontakta Alexander Kepp, 040-27 90 96 / [email protected]

 

Stickcafé

Varannan torsdag, jämn vecka kl. 13:00-15:00 med start 24/1.
Välkomna till Stickcafé i församlingshuset. Vi inleder med en middagsbön i församlingshuset och det finns möjlighet till kaffe/te och smörgås för en kostnad av 20 kr.
Sticka till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete eller ta med ett eget sticke.

Information
Kontakta Cilene Nyman, 040-27 91 07 / [email protected]

 

Snickarverkstad för vuxna

För alla  som gillar att snickra har vi en grupp som håller till i S:t Pauli kyrkas källare.
Måndagar udda veckor kl.13:00-17:00.
Nyfiken på att veta mer?

Information
Kontakta Alexander Kepp 040-27 90 96 / [email protected]

 

Filmklubben Vita hästen

Måndag kl. 18-21 i Paulisalen, insläpp från kl.17:30, S:t Pauli församlingshus.

  • 7/1 ”Tårtgeneralen” Filmen är en varm, rolig, men också lite vemodig berättelse baserad på verkliga händelser. I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P (Mikael Persbrandt) för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok, men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig.
  • 4/2 ”The Miseducation of Cameron Post” När Cameron Post förlorade sina föräldrar i en bilolycka kände hon både skuld och lättnad över att de nu aldrig skulle få reda på att hon var lesbisk. Några år senare bor den 16-åriga Cameron med sin nyreligiösa moster och är samtidigt tillsammans med skolans snyggaste tjej. När de två blir påkomna skickas Cameron till ‘God’s Promise’, ett konverteringsläger där man ”botar” tonåringar från deras homosexualitet. I den märkliga miljön finner hon en ny familj bland de andra konvertiterna. Cameron accepterar allt eftersom möjligheten till förändring, fram tills att en av hennes vänner får ett nervöst sammanbrott. Hon inser då vilken hjärntvätt de utses för och vilket stort övergrepp det är att tvingas trycka undan sin sanna identitet.
  • 4/3 ”Klippet” Hos lågprisbutiken Discount pressas den underbetalda personalen att arbeta allt hårdare. Flera av dem hotas dessutom av uppsägning. En kväll bestämmer sig några av dem för att starta en egen, alternativ affär och sälja det som deras arbetsgivare ändå tvingar dem att kassera – och lite till….
  • 1/4 ”Unga Astrid” När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.
  • 6/5 ”Gräns” Tullpolisen Tina har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon försöker dölja något. Ryktet om hennes skicklighet sprider sig inom poliskåren och hon anlitas för att hitta bevis mot en liga med omfattande kriminell verksamhet. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att Vore döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. De attraheras av varandra, men när hon lär känna honom inser hon samtidigt att hela hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Precis som Vore så hör Tina inte hemma i den här världen. Nu måste hon välja: fortsätta med sin livslögn eller omfamna den skrämmande sanningen om vem hon egentligen är.

 

Fri entré, VÄLKOMMEN!

Information
Kontakta Alexander Kepp 040-27 90 96 / [email protected]

 

Trädgårdsgrupp för alla

Så, plantera, rensa ogräs, skörda. Var med och utveckla vår fantastiska trädgård.

Information
Kontakta Alexander Kepp 040-27 90 96 / [email protected]

 

VÄLKOMMEN!

 

 

Kalender Mötesplatser