Äntligen orgelinstallation

Orgelprojektet Nya toner i S:t Petri som har pågått i flera år börjar närma sig sitt förverkligande. Nu förbereds koret i S:t Petri kyrka för den efterlängtade orgelinstallationen. Installationen av den nya kororgeln och spelbordet kommer att ta många veckor. Under denna tid är kor och koromgång avspärrade och kan ej beträdas. S:t Petri kyrka är dock öppen som vanligt för besök och gudstjänst dagligen kl. 10-18.

Nya toner i S:t Petri

Det nya orgelkonceptet omfattas av fyra orglar integrerade i ett spelbord. Orgeln blir norra Europas största orgel sett till antalet manualer och register: 205 register inklusive transmitteringar och klockspel. Med hjälp av touch screens blir den nya orgelns klangliga möjligheter oändliga.

Orgelfestival

Fredag 26 april till söndag 5 maj kommer den nya orgeln att stå i fokus under en tio dagar lång festival. Själva orgelinvigningen sker på lördagen 27 april kl 13.00. I invigningskonserten deltar förutom Carl Adam Landström, organist i S:t Petri och projektledare för orgelprojektet, även Malmö SymfoniOrkester och dess dirigent Marc Soustrot. På programmet står bland annat världspremiären av ett beställningsverk av B. Tommy Andersson. Läs mer om festivalprogrammet på facebooksidan Malmö International Organ Festival .