Gudstjänst

Under 700 år har sorg, glädje, längtan och hopp uttryckts och delats i S:t Petri kyrka. Kyrkorummet är inget avsomnat museum utan ett levande, nutida, utvecklande och öppet rum. Varje dag, året runt, står portarna öppna mellan minst klockan 10–18 för besök och ljuständning. Gudstjänst firas varje dag utom lördagar. Låt dig fyllas av rummets skönhet och känn heligheten klinga inom dig.

Välkommen till veckans gudstjänster

11.00 Högmässa

8.30 Mässa
12.10 Lunchkonsert

12.10 Middagsbön med själaringning
18.30 Mässa

Med anledning av coronaviruset
TILLFÄLLIGA ÄNDRINGAR I HUR VI FIRAR GUDSTJÄNST
Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen, och ber om Guds närhet i dessa tider av oro.

1. Stanna hemma om du känner dig sjuk eller förkyld. Välkommen tillbaka när du är frisk. Vi ber för dig i gudstjänsten. Gud är med dig, du är inte ensam.

2. Tvätta händerna före gudstjänsten. På toaletterna finns tvål och vatten. Alla som tjänstgör tvättar händerna före gudstjänsten.

3. Undvik att ta i hand. Det gäller även vid fridshälsningen. Du kan istället lägga handen på hjärtat och söka ögonkontakt med andra gudstjänstfirare.

4. Doppa brödet i vinet vid nattvarden. Vi dricker inte ur kalken. Du kan också välja att ta emot bara brödet utan att doppa i vinet. Det är ändå en fullgod nattvard och förekommer i flera andra kyrkor.

Vi firar gudstjänster som vanligt, men följer från och med söndag 29 mars 2020 de nya restriktionerna med max 50 personer i kyrkorummet. Det kan därför inträffa att vi blir tvungna att avvisa besökare när maxantal uppnåtts. Ett alternativ kan vara att följa våra livestreamingar, håll koll på S:t Petri kyrkas Facebooksida.