Nya orgeln i S:t Petri – invigs med Malmö International Organ Festival

Världens modernaste orgel byggs i S:t Petri kyrka i Malmö. Det blir en orgel som kommer att sätta staden på kartan. – Det finns inga begränsningar för vilken musik man kan spela, menar organisten Carl Adam Landström i S:t Petri församling.

Det nya orgelkonceptet ”Nya toner i S:t Petri” omfattas av fyra orglar integrerade i ett spelbord. Orgeln blir världens modernaste och norra Europas största orgel sett till antalet manualer och register. 205 register inklusive transmitteringar och klockspel. Med hjälp av touch screens blir den nya orgelns klangliga möjligheter oändliga.

Den nya orgeln kommer att stå i fokus under en tio dagar lång festival. Invigningen av orgeln sker lördagen den 27 april kl 13.00.

English flag

Carl Adam Landström