Pilgrimsvandra – att be med fötterna

En pilgrim är en människa som är på väg. En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och till det inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, men det kan också vara ett berg eller en vacker plats i naturen. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot det allra heligaste – den Gud som finns i varje människa. En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Vill du veta mer?

www.pilgrimsvagen.se

Kontakta Pilgrim Malmö

Nätverkskontakt Pilgrim Malmö
Karin Pråmell, 040-27 92 21, [email protected]

Hur går en pilgrimsvandring till?

En pilgrimsvandring kan pågå några timmar, en heldag eller flera dagar i följd. Pilgrimerna går i lugn takt och med flera pauser. Ofta sker vandringen under tystnad. I vandringen ingår också korta andakter. Genom Malmö pilgrimsnätverk kan Svenska kyrkan Malmö erbjuda vandringar året runt. Pilgrim Malmö är ett ekumeniskt nätverk.

PILGRIMSVANDRING: HELIGHETENS GEOMETRI

Tisdag 11 augusti kl. 14.45– 18.00, samling utanför S:t Johannes kyrka

Gå heligheten till mötes och spåra dess fördolda men strikta regler i naturen, i konsten och på meditativa platser, mitt inne i Malmö. Vandringens längd är cirka 4 km och avslutas i Slottsparken (den som vill kan gå tillsammans med ledare tillbaka till Triangeln). Vi går på led, håller avstånd. Deltagarantalet kan ev behöva begränsas beroende på coronasituationen Anmälan behövs, senast 7/8. Ta med egen fika. Vandringsledare Lisbeth Jönsson och Jarl Ingelf

Anmälan och mer information: Lisbeth Jönsson [email protected]

PILGRIMSVANDRING PÅ LUNCHEN

Varannan tisdag 1/9–8/12.  Samling utanför S:t Johannes kyrka kl 10.50.

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet och tystnad. Ingen föranmälan. Vandringsledare Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn och Kicki Skoglund. Mer information: [email protected]

PILGRIMSGRUPPEN I HELIGA TREFALDIGHET

Vi träffas en gång i månaden och gör vandringar i Skånes vackra natur och reser till kända pilgrimsmål. Det är en lisa för själen, vila i mental mening, något mer än vardagen, nytändning och otvungen samvaro säger medlemmarna i gruppen. För mer information: