Pilgrimsvandra – att be med fötterna

En pilgrim är en människa som är på väg. En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och till det inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, men det kan också vara ett berg eller en vacker plats i naturen. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot det allra heligaste – den Gud som finns i varje människa. En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Hur går en pilgrimsvandring till?

En pilgrimsvandring kan pågå några timmar, en heldag eller flera dagar i följd. Pilgrimerna går i lugn takt och med flera pauser. Ofta sker vandringen under tystnad. I vandringen ingår också korta andakter. Genom Malmö pilgrimsnätverk kan Svenska kyrkan Malmö erbjuda vandringar året runt. Pilgrim Malmö är ett ekumeniskt nätverk.

Vill du veta mer?

www.pilgrimsvagen.se

Kontakta Pilgrim Malmö

Nätverkskontakt Pilgrim Malmö
Karin Pråmell, 040-27 92 21, [email protected]

PILGRIMSVANDRING

Söndag 18/8, 22/9, 20/10, 17/11 kl. 13.00–15.30

Vi utgår från S:t Petri kyrka där vi inleder med 30 minuters tystnad inne i kyrkan. Sedan fortsätter vi vandringen i tystnadens teologi, längs Hälsans stig.

PILGRIMSVANDRING PÅ LUNCHEN

Varannan tisdag 3 september – 10 december. Samling utanför S:t Johannes kyrka kl 10.50.

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet och tystnad. Ingen föranmälan. Vandringsledare Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn och Kicki Skoglund. Mer information: [email protected]

PILGRIMSGRUPPEN I HELIGA TREFALDIGHET

Pilgrimsgruppen i Heliga Trefaldighetskyrkan träffas en gång i månaden. Vi gör vandringar i Skånes vackra natur och reser till kända pilgrimsmål. Det är en lisa för själen, vila i mental mening, något mer än vardagen, nytändning och otvungen samvaro säger medlemmarna i gruppen. Välkommen att vara med i gruppen. Ledare Stefan Nilsson. Mer information: [email protected]

Turning Torso, Malmö

FESTIVALVANDRING: FÖRUNDRAS I MALMÖ

Tisdag 13 augusti kl 15.45-19.00

Upplev känslan för det minsta, för det största, för det oväntade, för det sköna, för det konstnärliga. Följ med till utvalda ställen i Malmö – och häpna! Vandringens längd ca 5 km. Ingen föranmälan. Ta med egen fika. Start vid S:t Johannes kyrka, Rådmansgatan. Vandringen är kostnadsfri.