Pilgrimsvandra – att be med fötterna

En pilgrim är en människa som är på väg. En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och till det inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, men det kan också vara ett berg eller en vacker plats i naturen. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot det allra heligaste – den Gud som finns i varje människa. En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Hur går en pilgrimsvandring till?

En pilgrimsvandring kan pågå några timmar, en heldag eller flera dagar i följd. Pilgrimerna går i lugn takt och med flera pauser. Ofta sker vandringen under tystnad. I vandringen ingår också korta andakter. Genom Malmö pilgrimsnätverk kan Svenska kyrkan Malmö erbjuda vandringar året runt. Pilgrim Malmö är ett ekumeniskt nätverk.

Vill du veta mer?

www.pilgrimsvagen.se

Kontakta Pilgrim Malmö

Nätverkskontakt Pilgrim Malmö
Karin Pråmell, 040-27 92 21, [email protected]

PILGRIMSVANDRING

Lördag 25 januari, 29 februari, 28 mars, 18 april och 16 maj kl. 11.00-14.30.

Vandringen börjar med 30 min tystnad inne i kyrkan för att sedan fortsätta i tystnadens teologi, längs Hälsans stig.

PILGRIMSVANDRING PÅ LUNCHEN

Varannan tisdag t o m 10 december. Vårterminen 4 februari – 9 juni 2020. Samling utanför S:t Johannes kyrka kl 10.50.

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet och tystnad. Ingen föranmälan. Vandringsledare Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn och Kicki Skoglund. Mer information: [email protected]

PILGRIMSGRUPPEN I HELIGA TREFALDIGHET

Vi träffas en gång i månaden och gör vandringar i Skånes vackra natur och reser till kända pilgrimsmål. Det är en lisa för själen, vila i mental mening, något mer än vardagen, nytändning och otvungen samvaro säger medlemmarna i gruppen. För mer information: