Musik och kör

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har en given plats inom Svenska kyrkan.

Varje vecka, året om har du möjlighet att lyssna på olika typer av konserter med kör, orkester och orgel. Professionella musiker och sångare arbetar sida vid sida med amatörer. Det finns konserter inom flera olika genrer, allt från den klassiska repertoaren till nyskapande verk, men även gospel, pop och rock. Konserterna kan framföras av såväl lokala som kända musiker och artister.

Körlivet i Svenska kyrkan

Varje år sjunger runt 100 000 personer i Svenska kyrkans mer än 5 000 körer.  Körer finns på alla olika nivåer, för dig som har erfarenhet sedan tidigare och för dig som gillar att sjunga hemma. Inom Svenska kyrkan Malmö finns det många körer med olika inriktningar och för olika åldrar. Att vara med i en kör kostar ingenting.

För dig som älskar orglar och dess toner

ORGELPUNKT MALMÖ är ett forum för dig som älskar orgelmusik. Det handlar om konserter, lunchmusik, undervisning, orgeldemonstrationer, visningar och andra evenemang. Här finns också möjlighet att läsa om en del av Malmös orglar.