Gymnasiepräst

Kyrkan för gymnasieskolan.

Svenska kyrkan finns som en kostnadsfri resurs för alla Malmös gymnasieskolor. Vi kan till exempel erbjuda skolbesök, hjälp i kris och katastrof samt studiebesök.

tina_ida_gymnasieskolan

Vi som jobbar här

Tina Sjögren – församlingspedagog
Tel: 0733-47 90 30
E-post: tina.sjogren@svenskakyrkan.se

Ida Wreland – gymnasiepräst
Tel: 0768-91 69 46
ida.wreland@svenskakyrkan.se

konfirmand_2016_172

Skol- och studiebesök

Vi kommer gärna och besöker din klass i t ex religionsundervisningen för att svara på frågor om kristen tro och kyrka. Vi har även olika teman som vi kan prata kring.
Läs mer…

Vi kan även erbjuda ett studiebesök i en kyrka, på kyrkogård eller på Kraftstationen. Vi guidar och berättar.
Läs mer…

kaffemugg_blomma1

Samtal

Vem som helst får komma och prata med gymnasieprästen. Oavsett vilken tro du har eller vilken religion du tillhör, varifrån du kommer eller hur din framtid än ser ut. Du behöver inte ens tro på något speciellt för att prata med en präst. Präster har absolut tystnadsplikt och det kostar ingenting.

kraftstationen_far_endast_anvandas_av_kraftstationen

Kraftstationen

Kraftstationen drivs av Svenska Kyrkan i Malmö. Oavsett bakgrund, framtidsdrömmar, intressen, tro, religion, könsidentitet, etnicitet, sexuell identitet eller vad som än spelar in i vem du är eller hur du definierar dig, så är du välkommen som du är!

ljus32

Kris- och katastrofhantering

Ibland sker det som inte får hända och som vänder upp och ner på hela tillvaron. Någon dör, en naturkatastrof tar många människors liv. Gymnasieprästen kan hjälpa till vid sådana tillfällen med samtal, minnesstund, stödkontakt till krisgruppen etc. Läs mer…

ung_tjej1

Religionsdialog

För att bygga något stort måste vi låta olikheterna mötas. I Malmö möts dagligen med olika tro, religioner och ursprung. Vad är det för skillnader och likheter mellan olika religioner? Varför bråkar religiösa med varandra? Kan en muslim vara tillsammans med en kristen? Varför finns det olika religioner egentligen? Läs mer…