Under mötet kan du ta del av bibelstudier tillsammans med en broder från kommuniteten i Taizé, där vi också i grupper får dela våra tankar och erfarenheter med varandra.
Det kommer också att finnas olika workshops. Flera av dessa workshops kommer att spegla det liv som kyrkan lever i Malmö och Rosengård.

Här gör du dina workshopsval: https://sensus.wufoo.com/forms/anmalan-till-workshops-taizahelgen-2426-april/

Senast 25 mars behöver vi dina val. Välkommen till Malmö i april!

Ung och kristen i östra Malmö

Tre unga; en katolik, en protestant och en ortodox, möts och pratar om sin tro och sitt deltagande i sina församlingar. Hur formas en kristen identitet i dessa områden? Hur är unga en tillgång för sina kyrkor och hur kan kyrkan vara en del av en ung persons liv?

Gästfrihet, med Lilla kommuniteten i Malmö

Lilla kommuniteten bor ihop och ber ihop, med mycket inspiration från Taizé. De har också på olika sätt i sin gemenskap tränat sig i gästfrihet. I denna workshop får vi inspireras för att leva mer gästfritt.

Agora Ung

Unga tjejer från tre olika religiösa traditioner har sökt gemenskap och fred i sin grupp Agora Ung. I denna workshop får vi höra om deras erfarenheter och utmanas att skapa fred över gränser.

Byskolorna i Mymensingh, Bangladesh

”Att ha sin glädje i att göra gott för andra” – det är något som kännetecknar Taizébrödernas liv. Denna workshop ger en inblick i brödernas liv och verksamhet bland de allra fattigaste i Mymensingh, Bangladesh. Ett land som förvisso är fattigt, men samtidigt rikt på skönhet och generositet.

Musikens betydelse för gudstjänstlivet

Möt olika musikstilar under kyrkoåret tillsammans den eritreanska katolska gruppen s:t Antoni från Lund.

Vänskap och gästfrihet sitter i kroppen

Prova på pantomim med Katarzyna Tyczkowska. I denna workshop prövar vi att gestalta vänskap och gästfrihet med hjälp av kroppens förmågor.

Gästfriheten och vänskapen – Bibelns ord och vi

Samling kring lägerelden för att läsa i Bibeln och dela erfarenheter kring gästfrihet och vänskap med br. Björn OP.

On prayer, with brother/s/ from Taizé

Reflections from the Taizé community about prayer and life. In English.

Öva sångerna till kvällens bön

Vi lär oss Taizésånger i stämmor och vi blir ett stöd för lördagskvällens och söndagsmorgonens bön. Kanske vill du träna in en solovers? Ges bara för första passet.

Instrumentalövning inför kvällens bön

För dig som vill använda ditt medtagna instrument i lördagskvällens och söndagsmorgonens bön. God notläsningsförmåga krävs. Ges bara för andra passet.

Att hitta ett nytt hem för sig själv och sin tro.

En workshop om att hitta sitt sammanhang i kyrkan som nyanländ. Unga berättar om sin väg till ett nytt land och till den Kristna tron

Rosengård och ett berättande kyrkorum DUBBELTID

Följ med till Makedonskortodoxa kyrkan. På vägen dit går vi genom Rosengård och ser några av de platser som är viktiga i området. Väl i kyrkan guidas vi i rummet och låter ikonerna berätta.

Liv, död och uppståndelse, en konstworkshop DUBBELTID

Leds av illustratör Dave Henson. Vi skapar tillsammans ett konstverk med dopet som inspiration och papper som huvudsakligt material. Inga förkunskaper krävs.

Arts workshop on life, death and resurrection. Both English and Swedish can be used.