Västra Skrävlinge kyrka

Barn och familj

Det händer en massa spännande saker i vår kyrka. Ingen av våra grupper kostar pengar att vara med i. Välkommen att prova på det som passar dig!

För mer info och kontakt: Annika Nilsson, församlingspedagog 040-279325.

Mässa med tjocka släkten

Vissa söndagar firar vi ”Mässa med Tjocka Släkten”, klockan 11:00, en enklare familjeinriktad gudstjänst där Doreen, kyrkmuppen, medverkar.

Hösten 2020:

• Söndag 4 oktober,
  • Söndag 15 november
  • Söndag 29 november
  • Söndag 20 december

Barnkyrka – barnens egna stund

Vissa söndagar kl. 11.00 och här erbjuds barnen en egen stund under en vanlig ”högmässa”.De barn som vill, går ut från gudstjänsten i kyrkan till församlingshemmet tillsammans med församlingspedagog. Där pratar vi om söndagens tema och en bibeltext oftast evangeliet för söndagen. Vi pratar om, och tolkar hur det som berättas kan ha med mitt liv att göra. Någon lek, och pyssel, utmaning för att belysa temat.

Efter stunden går vi tillbaka till kyrkan och är med den resterande tiden av gudstjänsten.

Barnkyrka hösten 2020

• Söndag 29 september
  • Söndag 18 oktober
  • Söndag 13 december

Familjekvällar

Under hösten pausar vi tillfälligt våra familjekvällar. Förhoppningsvis kan vi starta igen till våren 2021. Familjekvällen sker vanligtvis i församlingshemmet på tisdagar, varannan vecka, klockan 16.30–18.30, för familjer med barn 0-14 år. Vi brukar äta lagad mat tillsammans, pyssla, leka och avluta med en kort andakt.

Kontakt: Annika Nilsson, församlingspedagog 040-279235

Grubbelklubben

Grubbelklubben är för dig som är mellan 8 och 12 år som vill träffa andra i samma ålder, fundera och prata om sådant som känns viktigt. Träffarna har ett tema varje gång och vi pratar om olika berättelser från bibeln på ett lekfullt vis och gör något kreativt, som pyssel, drama med mera. Datum bestäms under hösten, tider finns på Facebook och hemsida när detta blir färdigt.

Kontakt: Annika Nilsson, församlingspedagog, 040-279235

Torsdagscafé
Torsdagar innebär fika och gemenskap för alla, klockan 13:00 – 15:00 i församlingsgården, men tar under hösten 2020 paus en paus på grund av situationen med Coronaviruset.

För dig som gillar att sjunga:
Kolla in våra körer under fliken ”musik”.

Inga kalenderhändelser hittades.